Puppies

Puppies


Wij zijn een kleinschalige en erkende hobbykennel die af en toe een nestje fokt. Wij fokken volgens de reglementen van de Raad van Beheer en de Australian Shepherd Club Nederland. Simone is tevens in het bezit van het certificaat besluit houders van dieren, hond & kat welke ze behaald heeft in Barneveld in 2018. Ons doel is het fokken van gezonde pups die voldoen aan de ras standaard en een fijn karakter hebben. De ouderdieren ondergaan alle verplichte en niet verplichte gezondheidsonderzoeken en zijn getest op uiterlijk en karakter door de rasvereniging. De pups zullen DNA geregistreerd worden en krijgen een FCI stamboom.


De pups die wij fokken zullen opgroeien in huiselijke kring met de rest van de roedel. Er zal veel tijd en aandacht gestoken worden in een optimale socialisatie zodat de pups een zo goed mogelijke start in het leven krijgen. De pups zullen volgens schema worden ontwormd, geënt en gechipt. Daarnaast zullen de pups op de leeftijd van 7 weken een oogtest ondergaan  door een erkende oogarts, het zogenaamde ECVO oog onderzoek. Ze krijgen een Europees dierenpaspoort en een gezondheidsverklaring van de dierenarts mee. Tussen de 6 en 7 weken zullen de pups door een erkende en ervaren hondengedragsdeskundige een gedragstest ondergaan, zodat wij een zo goed mogelijke match kunnen maken tussen het nieuwe baasje en de pup, waarbij het karakter leidend is. De pups worden verkocht met een koopcontract.


Wij zijn op zoek naar de allerbeste baasjes voor onze pups. Bij het informeren naar een pup graag wat meer over jezelf vertellen - gezinssituatie - thuissituatie - keuze voor dit ras - ervaring met honden enzovoort. Mails met alleen 'wat kost een pup' of 'ik wil een blue merle met blauwe ogen' worden niet langer beantwoord. Verder plaatsen wij mensen pas op de wachtlijst na een kennismaking bij ons thuis.


Aangezien ons ras niet zonder erfelijke afwijkingen is, verkopen wij geen puppies voor de fok. Wij investeren veel in onze bloedlijnen en de combinaties die wij maken. Dit doen we om de kans op erfelijke afwijkingen zo klein mogelijk te houden. Momenteel is de Australian Shepherd een enorm populair ras en dit is terug te zien in het fokbeleid en het aantal nesten wat gefokt wordt elk jaar. Omdat we niet willen dat er zonder gedegen kennis en voorbereiding met onze honden gefokt wordt, hebben we besloten geen puppies te plaatsen als er vooraf een duidelijke wens is om te fokken.✴ ✴ ✴


We hebben Puppypauze


Wij hebben geen puppyplannen in 2020. Graag verwijzen wij door naar de rasvereniging ASCN

Australian Shepherd Club Nederland

www.ascn.nl


✴ ✴ ✴